“Je óogst wat je zaait, heb ik altijd geleerd”

#ilovemarokko

Issam el Khattabi (32), trotse vader van een tweeling en sinds 6 maanden fulltime werkzaam voor ML Tours B.V.

#ilovemarokko is altijd op zoek naar mooie verhalen. In de rubriek MLstories luisteren we naar de mensen achter, en de passagiers van flyML, een chartermaatschappij die afgelopen 5 jaar veel heeft betekent voor de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.

Issam is geboren in Tétouan en opgegroeid in Al Hoceima waar hij o.a Spaanse literatuur studeerde aan de universiteit. 5 jaar geleden nam hij afscheid van de prachtige stranden, de beeldschone natuur en de hectische, maar gezellige zomervakanties van zijn ‘hometown’.

“De manier waarop ik ben verwelkomt binnen dit bedrijf is gewoon hartverwarmend.
De multiculturele smeltkroes met verschillende culturen en religiën deed me beseffen dat ik eigenlijk niks te vrezen had.

De openheid en het feit dat we zo goed op elkaar kunnen bouwen en elkaar kunnen vertrouwen doet me denken aan een bekende Spaanse gezegde: ‘uno para todos y todos para uno’ (één voor allen, allen voor één). Wat het meest indruk heeft gemaakt is de transparante manier waarop dit bedrijf wordt gerund – het is een dunne lijn tussen klant en klantenservice. Ik ben er trots op in een bedrijf te werken dat zo een goede reputatie heeft in zijn gemeenschap. Dat maakt me altijd erg enthousiast.

Je oogst wat je zaait, heb ik altijd geleerd – en ik denk dat de oogst niet lang meer op zich laten wachten. ‘Ben jij die lieve jongen van de telefoon gisteren’ vroeg een passagier mij op Schiphol laatst. Dat soort kleine, maar onbetaalbare momenten maken mij hele dag soms goed.