Billboard festival in Casablanca

#ilovemarokko

Dit jaar zal het billboard festival worden gehouden in Casablanca, Marokko.

Bewustzijn creëren bij de mensen

Tijdens dit festival zullen er 63 billboards vertoont worden met foto’s die zijn genomen door 63 vrouwen. Deze vrouwen zijn van Marokkaanse en Scandinavische afkomst. Waaronder studenten die zitten op het Royal Danisch Academy of Fine Arts in Kopenhagen en The École supérieure des Beaux-Arts in Casablanca.De billboards zijn twee weken lang te bewonderen in de straten van Casablanca. Duizenden mensen kunnen genieten van deze mooie billboards. Maar het achterliggende gedachten achter deze billboards is dat zij bewustzijn moeten creëren bij mensen voor het verschil tussen mannen en vrouwen in Marokko. Verder zal het hedendaagse kunst door een breed publiek van alle leeftijden en geslachten te zien zijn.

Ontstaan van het concept

In 2003 kwam de Deense artiest Hanne Lise Thomsen met een concept om billboards te gebruiken om kunst te adverteren in plaats van andere marketing doeleinden. Het festival zal van één tot zeven april plaats vinden op de Villa des Arts in Casablanca. Het is voor het eerst dat er een dergelijke festival in Marokko word gehouden. Het moet mensen op een kunstige manier stimuleren en hun gedachten over Urban Space, onderscheid tussen mannen en vrouwen en identiteit doen veranderen.

De artiesten die mee zullen doen staan hieronder:

Van Zweden, Denemarken, Noorwegen en Ijsland:

Anette Abrahamsson (SE), Jeanne Betak (DK), Katja Bjørn (DK) Yvette Brackman (DK) Christina Capetillo (DK), Sidse Carstens (DK), Charlotte Haslund- Christensen (DK), The Icelandic Love Corporation (IS), Hilda Ekeroth (SE), Maria Finn (SE), Fryd Frydendahl (DK); Gudrun Hasle (DK), Ane Henriksen (DK), Ditte Haarløv Johnsen (DK), Kirsten Justesen (DK), Lene Adler Petersen (DK), Lilibeth Cuenca Rasmussen (DK), Jytte Rex (DK), Aurora Reinhard (FI), Beathe C.Rønning (NO), Christel Sverre (NO), Jeanette Sætre (NO) Hanne Lise Thomsen (DK), Charlotte Troldahl (DK).
Van Marokko:

Rita Alaoui, Leila Alaoui, Zineb Andress Arraki, Myriem Baadi, Aïcha El Beloui, Carolle Benitah, Yasmina Benabderrahmane, Hind Bensari, Deborah Benzaquen, Siham Achari Berrada, Celine Croze, Safaa Erruas, Soukeina Hachem, Yasmine Hajji, Soukaïna Aziz El Idrissi, Maria Kabbaj, Zahrin Kahlo, Wafae Ahalouch el Keriasti, Jamila Lamrani, Randa Maroufi, Safaa Mazirh, Fatima Mazmouz, Zara Samiry, Bouanani Touda, Fatiha Zemmouri