In 2014 bijna 200 nieuwe hotels in Marokko

#ilovemarokko

Marokko is nog volop bezig zich verder te ontwikkelingen als heus vakantieland. Gestimuleerd door de overheid wordt er jaren gewerkt aan een beter wegennet, betere verbindingen tussen steden via het spoor en het bouwen of uitbreiden van vliegvelden. Bij die groei en bloei mogen natuurlijk de hotels in Marokko ook niet worden vergeten. Volgens de laatste cijfers van het Marokkaanse Agentschap voor de Ontwikkeling van Toerisme (SMIT) bleef de teller in 2014 uiteindelijke steken op 191 nieuwe hotels in Marokko.

Toename hotels in Marokko gevolg van buitenlandse investeringen

Hetzelfde bureau laat het hoofd van de organisatie Imad Barrakad weten dat veel van deze investeringen gedaan worden door investeringsbedrijven van buiten Marokko. Toch ziet SMIT ook de Marokkaanse investeringen toenemen. De ontwikkelingen vinden vooral plaats in de steden Casablanca, Rabat, Tanger, Tétouan.

Meer landen overtuigen om te investeren in toerisme Marokko

Barrakad komt met de cijfers op de proppen tijdens het International Hotel Investment Forum dat deze week plaatsvindt in Berlijn. Tijdens dit evenement komen meer dan 2.000 grote bazen van hotelketens, politici en investeerders verwacht, afkomstig uit 70 landen. Ook Marokko is met een grote delegatie aanwezig tijdens dit Forum om nog meer investeerders te overtuigen om meer hotels in Marokko te bouwen en bij te dragen aan de verdere ontwikkelingen van het Marokkaanse toerisme.

  Achraf Errifi