Marokkaanse keuken op een na beste ter wereld

#ilovemarokko

Het reisblog WorldSIM Travel Blog heeft Marokko een tweede plek toebedeeld voor de culinaire specialiteiten die uit de Marokkaanse keuken afkomstig zijn. Daarmee is de keuken van Marokko verkozen tot de “best of the rest”. Marokko hoeft alleen de Poolse keuken voor zich te dulden volgens de lijst.

Marokkaanse keuken wint aan populariteit

De heerlijke gezouten worstjes, de overheerlijke geitenkaas en de verse żurek soep uit Polen verslaan de typische Marokkaanse gerechten als couscous, tajine en bastilla. Toch mag Marokko trots zijn op deze positie. WorldSIM zegt namelijk over de gerechten: “Marokko is de beste plek op aarde om de Berberse keuken te proeven. Vooral een heerlijke tajineschotel in de idyllische omgeving van de Medina, of een heerlijk visgerecht gevolgd door een kruidenthee is een absolute aanrader!”

Eten bij de locals van Marokko

Naast een culturele en mysterieuze reisbestemming, is Marokko een culinaire reisbestemming geworden. Toeristen die heerlijk willen eten in Marokko, komen in menig Medina goed aan hun trekken. Het wordt ook steeds populairder op bij locals in Marokko aan te schuiven voor een typisch Marokkaans diner.

  Xoan