Marokkaanse studenten winnen evenement

#ilovemarokko

Tijdens het ‘Black Voices Public Speaking Contest’ zijn de drie Marokkaanse studenten in de top 3 geëindigd.

De winnende speeches

Het evenement werd georganiseerd door de consulaat van de Verenigde Staten in MarokkoVeel Marokkaanse jongeren deden mee aan het evenement, waar ze hun speechtalent aan het publiek moesten laten horen. Zij moesten speeches van beroemde Afrikaanse Amerikanen nadoen. Uiteindelijk zagen de jongeren dat de prijzen gingen naar Houda Ougaddoum, Abdelhari Saoufi en Badr Zahrane. De drie trotse winnaars deden speeches na van Jesse Jackson, Martin Luther King en de Amerikaanse president Barack Obama.

Engels krijgt meer ruimte

Winnaar van de eerste prijs Bard Zahrane studeert aan het ENCH in Casablanca en zei: ‘Ik ben erg blij om de Amerikaanse ambassadeur Dwight Bush te ontmoeten. Hij was heel bescheiden. Hij vertelde ons om door te gaan met waar wij mee bezig waren en hard te werken. ‘Engels krijgt steeds meer ruimte in onze maatschappij en educatiesysteem’, benadrukte de ambassadeur.

Lunchen met de ambassadeur

Na het winnen van het evenement mochten de drie winnaars gezamenlijk lunchen met de Amerikaanse ambassadeur in Marokko..

#ilovemarokko

Het winnende speech

Met de speech van Martin Luther King ‘I Have A Dream’  is de Marokkaanse Badr Zahrane op de eerste plaats geëindigd. Hieronder zie je het filmpje van de speech die Badr presenteert aan het publiek tijdens het ‘Black Voices Public Speaking Contest’.