Marokko als decor in nieuwe James Bond film Spectre

#ilovemarokko

Onlangs konden we hier al melden dat de filmindustrie van Marokko in volle bloei staat.
Niet alleen produceert het land zelf tal van films, ook menig Hollywoodproductie is graag te gast in Marokko om gebruik te maken van de prachtige steden en landschappen. Vaak dient Marokko als decor voor films die op zoek zijn naar een Arabisch tintje.

Voordeel van Marokko is dat niet alleen de decors daadwerkelijk prachtig zijn, ook is het land politiek stabiel en op gebied van toerisme en film erg ambitieus. Dat maakt het filmen in Marokko zeer aangenaam en dat is ook weer goed voor de geldpot.

James Bond o.a. in Tanger en de woestijn

Een productie die ook Marokko om desbetreffende redenen heeft gekozen is Spectre, de nieuwe James Bond film. Inmiddels zijn er al een aantal filmmomenten geweest, o.a. in Oujda. Daarbij was ook James Bond-acteur Daniel Craig zelf aanwezig. Volgens bronnen die betrokken zijn, is het productieteam nog niet klaar met het schieten van beelden in Marokko. Op de planning staan nog extra shots om te schieten in Tanger en de woestijn. Dat zal rond de zomer gebeuren. Of Daniel Craig daar weer bij zal zijn is niet bekend.

De film Spectre zal op 6 november 2015 wereldwijd in première gaan.