Marokko zet in op komst Italiaanse toeristen

#ilovemarokko

Dat Marokko zich vol overgave heeft gestort in de ontwikkeling van het toerisme, blijkt inmiddels ook uit de grote lobby die Marokkaanse vertegenwoordigers uit de reisbranche buiten Marokko hebben gestart. Met de komst van vele nieuwe resorts, een geoptimaliseerde infrastructuur, betere bereikbaarheid per vliegtuig, groei van het aantal vluchten enz. lijkt Marokko langzaam maar zeker klaar om meer toeristen te ontvangen.

De mensen die Marokko al hebben ontdekt, durven sommige steden en gebieden kenmerken mee te geven als “Mediterraans” of “Marokkaanse Rivièra”. Met die karaktereigenschappen willen organisaties uit de Marokkaanse toeristische reisbranche in elk geval de Italianen overtuigen om de oversteek te maken naar Marokko.

Jaarlijkse stijging van Italiaanse toeristen naar Marokko

Dat lijkt overigens al aardig te lukken. In 2014 ontving Marokko zo’n 413.000 toeristen uit Italië. Dat aantal was een stijging van 7%. Marokkaanse reisorganisaties verwachten dit jaar meer dan 500.000 Italiaanse toeristen te mogen ontvangen. Om dat aantal te bereiken, wordt op dit moment volop gelobbyd en campagne gevoerd in Italië.