Ook groot winkelcentrum in Rabat

#ilovemarokko

Na Casablanca krijgt ook Rabat nu zijn megamall. Dit werd onlangs bekend gemaakt door de Aksal Group, die ook verantwoordelijk is voor de bouw van Morocco Mall. De laatstgenoemde mall moet volgens eigen zeggen de grootste mall van Afrika worden.

Multifunctioneel complex met theater en jachthaven

Het winkelcentrum in Rabat wordt weliswaar niet groter, maar blijft een prestigieus project.
Zo komt er niet allen ruimte voor meer dan 200 winkels, maar wordt er ook een heus hotel aan het winkelcentrum gebouwd. Verder krijgt het multifunctionele gebouw een theater met 2.000 zitplaatsen, een archeologisch en geologisch museum, appartementen en recreatieve en groene ruimtes. Omdat de mall moet herrijzen langs de rivier Bourgereg in Rabat, wordt er ook meteen een jachthaven bijgebouwd.

Winkelcentrum in Rabat een duurzame uitdaging

Het nieuwe winkelcentrum in Rabat komt tot stand dankzij een samenwerking van diverse investeringsmaatschappijen. Als het complex helemaal af is, zullen er zo’n 3.000 banen direct en indirect gecreëerd worden. Net als voor Morocco Mall mag de Italiaanse architect David Padoa zich buigen over het ontwerp. Hij krijgt van de opdrachtgever mee dat het complex naast multifunctioneel ook energiezuinig en milieuvriendelijk moet zijn.

Het project kost zo’n € 1 miljard.

  Aksal Group