Marokkaanse Iman Oubou gekroond tot Miss New York

#ilovemarokko

De 26-jarige Iman Oubou won onlangs de titel Miss New York. Een bijzondere prestatie voor de uit Marokko afkomstige Amerikaanse, die haar uitverkiezing tot mooiste miss ziet als een droom die uitkomt.

Tweede titel voor Iman

Iman Oubou woont sinds vorig jaar in New York en deed dit jaar mee aan de Miss New York verkiezing. De Marokkaanse is ongelofelijk blij met haar titel en zegt: ”Ik kan niet geloven dat ik de Miss New York titel heb gewonnen. Dromen komen uit en het harde werken loont.” Het is niet voor het eerst dat de Marokkaanse een verkiezing wint. Ze heeft in 2012 ook de titel Miss Colorado gewonnen in de staat waarin haar familie woont.

Hard werken

Verder vertelt Iman over het harde werken dat ze verricht: ”Ik heb hard zitten werken en me volledig voorbereid op deze Miss Verkiezing. Het is altijd een droom geweest om naar New York te gaan. En het dan ook te vertegenwoordigen op een nationale verkiezing is een droom die uitkomt! En nu voel ik me zo vereerd om te zeggen dat ik de nieuwe Miss New York ben en een deel van de Miss United States familie. Ik zal met deze titel een aantal projecten in het daglicht zetten met betrekking tot geslachtsgelijkheid en vrouwenrechten. Aangezien dit mijn levenspassie en platform is”

Medische missies

Iman heeft haar Bachelor behaald in Science Biochemistry/Molecular Biology in 2011 en in 2013 haar master in Biomedial Engineering. Ook is Iman co-president van studenten voor de Global Health Organization, wat haar de mogelijkheid gaf om voor een medische missie naar Afrika te reizen. Hierdoor is Iman betrokken bij internationale medische missies en in lokale medische centra in Colorado. Na het succesvol afronden van haar missie in Oost-Afrika waar Iman bij 26 operaties assisteerde, heeft ze een medische missie in Marokko uitgevoerd in mei 2014.

Stereotype beeld veranderen

Sinds Iman op een jonge leeftijd met haar familie naar Amerika is gekomen, heeft zij altijd willen proberen de culturele en historische diversiteit van Marokko te promoten om zo de stereotype gedachten van Marokko als exotisch land te veranderen. Ze zegt hierover: ”De combinatie van de Marokkaanse en Amerikaanse cultuur is (en zal) de sleutel van mijn actuele en toekomstige bezigheden. Het is ook mijn verantwoordelijkheid om als Marokkaanse de verantwoordelijkheid te pakken om de cultuur en historie van Marokko te promoten en het beeld te veranderen van Marokko als een exotische land dat niks te bieden heeft.”

Iman Oubou zal in juli deelnemen aan de Miss America Verkiezingen die in Washington D.C. zullen worden gehouden.