De rijzende blogster Ouassima!

#ilovemarokko

Dit is de 21-jarige Ouassima Yahyaoui oftewel: de jonge, rijzende blogger achter The Daily Life of a Moroccan Dutch Girl!
We stellen u graag voor aan deze ambitieuze en ambiante schrijfster uit het zuiden.

Uiten van gevoelens

‘Ik ben op 5 mei 2015 begonnen met het schrijven van de eerste blog. De reden waarom ik heb besloten om mijn verhalen te delen is omdat ik een grote passie heb voor schrijven. Als ik even niet weet hoe ik mijn gevoelens moet uitdrukken, dan weet mijn pen dat wel. Die kan me exact vertellen hoe ik me voel. Ik ben aan de blog begonnen in de hoop dat mensen zich er in kunnen vinden, zichzelf beter kunnen begrijpen en weten dat zij niet de enige zijn. Ook dat is realiteit en het mooie is dat dat gedeeld mag worden door mij.

Ik haal mijn inspiratie uit alles! Je kunt over alles schrijven, het is maar hoe je het verwoord en welke boodschap je wilt meegeven. Ze zeggen dat er een writers block bestaat, maar ik denk dat je dat jezelf aanpraat. Als je goed om je heen kijkt, je creatieve brein aan het werk zet en pen en papier pakt dan komt er vanzelf een verhaal op papier terecht, waar je zonder blikken en blozen trots op zult zijn.

Wanneer ik een blog heb geschreven voel ik me een stuk beter. Het voelt alsof ik alle frustrerende gedachten, gevoelens en humoristische momenten er uit heb gegooid. Ik heb het dan als het ware van me afgeschreven. Ik sluit dan de laptop en ren dan vliegensvlug naar de koelkast toe. Dat schrijven over je gevoelen kost heel wat energie! Als ik positieve reacties ontvang kan ik het niet laten om er niet op te reageren. Hoe druk ik het ook heb, ik moet en zal bedanken! Het is mooi als er mensen tussen zitten die achter hetgeen staat wat jij doet en het ook echt leuk vinden. De waardering van een ander doet me altijd goed. Het geeft me nog meer energie om nog meer uit te breiden!

Steun, ervaringen en inspiratie

Dalia, mijn beste vriendin is mijn steun en toeverlaat. Ze is er altijd geweest voor mij en zal er ook altijd zijn. Farida, mijn zus is iemand die graag het beste uit me wil halen en dat zegt ze ook iedere dag. Ik houd van ze en kan me geen leven voorstellen zonder hen.

Het is zeer lastig om te kiezen uit de leuke ervaringen die ik heb gehad, het zijn er meerdere. Vroeger toen we nog ergens anders woonden vond ik de fietstochten met mijn vader het mooiste wat er was! Hij bracht me naar de mooiste, kleurrijke bloemen en begon me over het leven te vertellen. Ik mis die tijd wel, dat jong en onbezorgd zijn. Een mooie tijd die je nooit meer terug krijgt. Geniet ervan!

Mijn minst leuke ervaring was in de supermarkt toen ik achterna werd gezeten door een kinderlokker. Ik dacht dat ik ontvoerd zou worden en mijn ouders nooit meer terug zou zien. Toen ik uit de supermarkt was gerend kwam ik mijn broer tegen en was zo ongelooflijk blij. God heeft mij die dag behoed van het monster in de supermarkt.

#ilovemarokko

Met mijn blog zou ik vooral mensen willen inspireren door te doen wat je het leukste vindt en wat echt je passie is. Ik zou willen dat mensen mij zien en graag in mijn voetsporen zouden willen treden, en dat ze door mij de knoop doorhakken en hun dromen zullen najagen. Hoe moeilijk die stap ook is.
Voor de mensen die willen schrijven wil ik meegeven dat ze dat vooral moeten doen. Lees veel boeken zodat je wijzer wordt en je woordenschat wordt vergroot. Opdat je nog meer mooie teksten zult schrijven die andere mensen doen verbluffen van het resultaat. Blijf schrijven, elke dag!’

Wil jij de blogs van Ouassima lezen of haar volgen? Neem dan een kijkje op haar Facebook pagina.