Marokko, here we come!

#ilovemarokko

Het kinderboek Marokko, here we come! is het derde deel over Floortje de Mol en haar familie. Hij verscheen in januari bij Uitgever Kluitman als reisdagboek, landengids, scrapboek en verhaal ineen, voor kinderen die meer over de wereld willen of moeten leren. 

Floortje de Mol is op wereldreis met haar ouders, haar broer Ruben en zus Katoo en hun demente oma. Ze hebben de jackpot gewonnen en zijn in één klap multimiljonair. Van het geld reizen ze de hele wereld over. Na Suriname en New York, reizen ze in dit boek af naar Marokko. Floortje heeft er zin in! Maar zoals altijd heeft de reis weer wat onverwachte wendingen in petto.

Floortje kijk haar ogen uit, het is zo’n prachtig land! Het overweldigt haar, de kruiden, vrolijke kleuren en het geloof. Samen met haar familie, demente oma en haar oma’s oppas Anansi bezoekt ze moskeeën, maken ze een tocht op dromedarissen en struinen ze de markt af. Het klinkt als een droomvakantie, maar niet voor familie de Mol; Floortjes moeder koopt uit medelijden de hele markt leeg, haar broer Ruben maakt ongewenste foto’s, Anansi vertrouwt de verkopers niet, en alsof dat al niet genoeg was rent hun hondje Victoria een moskee binnen. De chaos is compleet, en dan heb je ook nog Arib waarvan haar hart op hol slaat. Hij is een medewerker in het hotel waar Floortje met haar familie overnacht. Het lijkt echt wat te worden tussen die twee, tot Floortjes familie besluit om verder te reizen door Marokko. Zouden ze nog bij elkaar blijven? En zou familie de Mol nog meer chaos veroorzaken?

‘Het zijn eerlijke verhalen over de schoonheid van de woestijn, de ontwapenende gastvrijheid en de soms slinkse manier waarop de naïeve toerist wordt bedonderd.’ – Telegraaf

Sanne de Bakker

Nederlandse kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker woonde in haar jeugd een tijdje in Californië in Amerika, Engeland en Parijs in Frankrijk. Het was in Engeland waar ze haar eerste woordjes leerde, maar dan in het Engels, op een school in de buurt van Crowtowne. In de bosrijke omgeving van Surrey liet ze haar fantasie de vrije loop. Samen met haar vader schreef ze haar boekje over een muis.
Aan het eind van de middelbare school ging ze in Amsterdam wonen waar ze een eenjarige opleiding theateropleiding volgde met het idee om actrice te worden. Maar eigenlijk wilde ze liever schrijfster worden. Ze deed een aantal jaren modellenwerk voordat ze op vijfentwintigjarige leeftijd begon met de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Een paar maanden na haar afstuderen verscheen haar eerste kinderboek en tegenwoordig is ze fulltime schrijfster. Sanne de Bakker woont sinds 2010 weer in Noordwijk en heeft drie kinderen. Naast het schrijven van kinderboeken schrijft ze ook voor het tijdschrift Tina.

icon-link  Bestel Marokko, here we come! nu extra voordelig op bol.com