Export van Marokkaanse olijfolie bereikt hoogtepunt

Marokkaanse olijfolie - #ilovemarokko

Het gaat goed met de productie van Marokkaanse olijfolie. Dat mogen we opmaken uit cijfers die onlangs werden gepubliceerd door het journalistieke platform Maroc Hebdo. De cijfers vertellen ons dat de productie van olijfolie is gestegen naar meer dan 140.000 ton.

Marokkaanse olijfolie populair in Amerika

De productie zegt echter niet zoveel als je het niet kan afzetten. Maar ook daarmee lijkt de Marokkaanse olijfolie weinig moeite mee te hebben. Inmiddels wordt er ruim 45.000 ton aan Marokkaanse olijfolie geëxporteerd. De grootste afnemers zijn de landen uit de Europese Unie, maar ook Amerika is een enorme markt voor de Marokkaanse export geworden. Inmiddels heeft Marokko zich dan ook op gebied van export van olijfolie genesteld in de mondiale top 5. Alleen Spanje, Tunesië, Italië en Griekenland deden het in 2014 beter.

Belangrijk exportproduct

Spanje en Italië zijn ook grote afnemers van Marokkaanse olijfolie. Vaak bewerken ze de Marokkaanse olijfolie tot een eigen variant, die vervolgens onder een eigen merk op de markt worden gebracht. Hoe dan ook gedijd Marokko er wel bij. Een mooie opsteker voor de Marokkaanse export.

icon-instagramCitizen59