Ieder moment in het leven heeft iets waardevols

#ilovemarokko

Geef een kind 2 zaken mee in het leven; zijn wortels als houvast en vleugels om te kunnen vliegen. Mijn ouders hadden zonder deze quote ooit gehoord te hebben, dit in hun opvoeding meegegeven.

icon-align-justify  een column van Sabah Zarrouy


Ik ben geboren in Marokko en getogen in Nederland. Basis onderwijs kreeg ik op een strenge katholieke school. Thuis kreeg ik het islamitische geloof mee. Naar de middelbare school in het bekakte Gooi met perfecte ABN en in de stad waar ik woonde het plat Amsterdamse accent als voertaal. Thuis Arabisch en het Tarifiet (berbers). In de zomervakanties naar het platteland in Marokko, in de kerstvakanties schaatsen op de vijver voor het huis en kamperen op het grasveld met de jongens van tante Coby. Studeren in het grote en multiculturele Amsterdam, het verlies van mijn vader, een stage in het midden-oosten, werken voor bedrijven waar deadline’s de kernwoorden zijn, een alleenstaande moeder met 2 energierijke kinderen, vrijwilligerswerk voor het goede doel, het gezelschap van een moeder die geen woord kan lezen maar met rijke kennis van het leven, schrijven en ondernemen, passie en dankbaarheid. Vallen, opstaan en nooit, maar dan ook nooit opgeven. In een notendop is dit mijn verhaal.

In de komende maanden mag ik jullie in mijn columns meenemen in van alles wat mij beroert in het leven. Het leven met mijn kinderen en mijn moeder (3 generaties onder 1 dak), de liefde voor mijn wortels in Marokko, de vleugels die ik in Nederland heb uitgeslagen, mijn reizen en uitstapjes, mijn passie voor liefdadigheid, mijn blunders en hilarische momenten met de kids (ja die zijn er ook vaak) en mijn ontmoetingen met nieuwe mensen in mijn leven.

Ieder moment in het leven heeft iets waardevols als we er bewust mee omgaan. Zelfs het verlies van een dierbare geeft je uiteindelijk een andere kijk en beleving op de wereld en jouw leven. Hoe zwaar afscheid nemen ook is op het moment dat het je overkomt. Ieder mens heeft een verhaal, iets unieks en een eigen ongekende kracht. Ieder mens kan een verschil maken voor een ander door zijn hand uit te reiken. Dit zijn de verhalen die mij altijd raken en de inspiratie voor de komende tijd.

Enfin, de kids hebben hun slippers al aan en zoeken verkoeling van de Marokkaanse zon in Nederland, dus op naar het pierenbadje in het park. Wortels en vleugels, die moet ik doorgeven aan hen zoals mijn ouders dat hebben gedaan bij mij. Ik neem mijn kladblok wel mee want geheid dat er iets gebeurt wat stof kan zijn voor de volgende column.


  Sabah Zarrouy is freelance sales professional en sinds 2013 vrijwillige projectleidster van stichting Wish2Care. Na jaren gewerkt te hebben als accountmanager bij verschillende mediabedrijven besloot ze in 2011 full-time moeder te worden en al haar vrije tijd te doneren aan vrijwilligerswerk en liefdadigheid – iets wat ze al sinds haar 16de onder de vleugels van haar vader deed. Voor #ilovemarokko schrijft ze met veel passie over alles wat haar lief is.