Een waargebeurd verhaal: Hitte/Harara

#ilovemarokko

Hitte/Harara is een Nederlandse telefilm uit 2008 van Lodewijk Crijns, geschreven door Rosan Dieho en gebaseerd op een krantenartikel over twee vrouwen die na terugkomst uit Marokko door de politie worden aangehouden vanwege een vreemde vondst in hun auto.

Hartsvriendinnen Raja (Nederlands-Marokkaanse) en Nancy (Nederlandse) gaan met de auto naar Marokko om spullen te kopen voor hun nieuwe henna- en nagelstudio. Onderweg in Marokko worden ze aangereden door Miloud, een Marokkaanse jongen. Miloud haalt ze over om hun auto te laten repareren bij het garagebedrijf van zijn familie. De aanrijding blijkt opzet te zijn geweest.

Miloud wil dat ze hem in hun auto mee naar Europa smokkelen. De meisjes aarzelen, maar wanneer ze ontdekken dat Miloud homoseksueel is en zijn vriend in Nederland heeft moeten achterlaten, gaan Raja en Nancy om. Ze nemen hem mee, verborgen in hun auto. Dan gebeurt er iets wat in één klap het leven van de twee meisjes verandert.

#ilovemarokko
icon-play Cast: Bracha van Doesburgh, Nabila Marhaben, Fehd El Ouali, Abdullah el Baoudi, Sabri Saad El Hamus, Walid Benmbarek

Het verhaal is spannend, jong, maar ook grappig. Verder zit er een mooie en verrassende opbouw in de film, en dit brengt absoluut een zekere spanning met zich mee. Tevens is het verhaal erg realistisch, wat als gevolg heeft dat je echt gaat geloven in de verschrikkelijke situatie waar de meiden in belanden. Naast het verhaal en de opbouwende spanning, zijn de karakters van beide dames erg leuk uitgedacht. Daarnaast is er tevens erg goed gecast voor deze film, wat resulteert in sterk acteerwerk. Zowel Bracha van Doesburgh, maar vooral Fehd el Ouali zetten hun karakters geweldig neer. Het is de makers gelukt een geweldige Telefilm te maken, die een geweldige combinatie van gezelligheid en spanning bevat. Deze spanning wordt nog eens flink bevorderd door het feit dat het verhaal op ware gebeurtenissen is gebaseerd.

Nabila Marhabe
De Nederlandse actrice Nabila Marhaben is een superster in Marokko. Zij speelde ook een hoofdrol in de comedyserie Yak Hna Jirane (The Neighbours), een onverwachte hit die dagelijks zo’n 35 miljoen kijkers trekt. De serie gaat over een stel vrienden, dat in een flatgebouw in Casablanca woont.
Nabila Marhaben speelt Mimi, een Nederlands-Marokkaanse vrouw. In 2006 werd Marhaben uitgeroepen tot de eerste Miss Marokko Nederland.

icon-film Ben jij nieuwsgierig naar hoe het verhaal afloopt? Bekijk dan de film op de website van NPO.

icon-align-justify filmviewer.nl, Vara Gids, NPO