Laila Lalami wint Arab American Book Award

#ilovemarokko

Laila Lalami, een Marokkaans-Amerikaanse romanschrijver en essayist, is met haar roman, ‘The Moor’s Account’ uitgeroepen tot winnaar van de Arab American Book Award 2015.

Deze award is in het leven geroepen om boeken te eren die door- en over Amerikanen met een Arabische afkomst zijn geschreven. The Moor’s Account, gepubliceerd in 2014, vertelt een historisch verhaal over een Marokkaanse slaaf en de eerste Afrikaanse ontdekkingsreiziger van Amerika.
Het won ook tal van andere prestigieuze prijzen, zoals de ‘Wall Street Journal Best Book of the Year’, ‘A Kirkus Best Fiction Book of the Year’, ‘NPR Great Read of 2014’ en is finalist geworden voor de ‘Pulitzer Prize’ voor fictie. Vanaf 18 augustus 2015 is hij te koop op o.a bol.com.

Laila Lalami
Ze studeerde linguïstiek in Marokko, Engeland en de Verenigde Staten en promoveerde aan de universiteit van Californië. Lalami was de eerste Marokkaanse schrijfster die een boek bij een grote Amerikaanse uitgever gepubliceerd kreeg. Haar debuut Hoop en andere gevaarlijke verlangens (2006) is inmiddels in zes talen uitgegeven. In 2009 verscheen de roman Secret Son. Naast boeken schrijft ze ook artikelen voor The Los Angeles Times, The Nation, The New York Times en The Washington Post.
Lalami doceert creatief schrijven aan de universiteit van Californië.

icon-link Meer informatie kan je vinden op lailalalami.com.