Proef eens van een andere cultuur: Djemaa el Fna

#ilovemarokko - Djemaa el Fna

Na twee succesvolle edities verandert het Museumpark in Rotterdam ook dit jaar in een gigantisch openluchtrestaurant met een mooi programma geïnspireerd op Marrakech. Op 25, 26 en 27 september kun je weer werelds smullen in oosterse sferen met Rotterdamse ondernemers uit alle windstreken tijdens het festival Djemaa el Fna.

Tientallen ondernemers koken, bakken en grillen gerechten van over de hele wereld. Van couscous, sfenj en gringo tot tajine, bestilla, msemen en muntthee en van bagrir en barbecue tot chwa, er valt ongelofelijk veel te proeven van al die rijke eetculturen uit de stad.

Eilandjes

Dit jaar wordt het festival Djemaa el Fna nóg meer een ervaring dan voorgaande edities. Het terrein wordt iets anders ingedeeld, waardoor het nog gezelliger wordt met verschillende ‘eilandjes’ waar je van alles kunt beleven. In het culinaire gebied zijn er workshops en bekende koks. Er is een schrijverscafé en ‘spoken word’ zorgen voor nieuwe ontmoetingen. De muziek blijft een grote rol spelen, van de traditionele Dakka Marrakchia tot modernere artiesten met Marokkaanse roots. Het kinderprogramma wordt leuker dan ooit met stoere activiteiten van een gigantisch mini reuzenrad, een flessenspel tot broodjes bakken, straattheater en natuurlijk mogen de kamelen niet ontbreken.

Toegang

De toegang voor festival Djemaa el Fna is € 2,00 in de online-voorverkoop (€ 3,00 bij de kassa), kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. De online-voorverkoop start op 17 juli.

Klik hier voor meer informatie.