één dagje naar Nador met flyML

#ilovemarokko

Donderdag 5 november 2015 was het zover. De eerste vlucht van flyML/ ML Tours B.V. met SunExpress vertrok vanaf Köln/Bonn naar Nador. Ter ere van de eerste vlucht is er groots uitgepakt; relaties uit Duitsland, de pers, het team van flyML en de redactie van #ilovemarokko was aanwezig bij de eerste vlucht.

Dadels & Melk

We werden ’s morgens om 04.00 uur warm onthaald op de luchthaven Köln/Bonn met dadels en melk en hebben kennis gemaakt met het team van flyML. De eendaagse trip naar Nador kon beginnen.
Op de planning stond een bezoek aan het kantoor van ML Tours in Nador, gevolgd door een rondleiding door Marchica en als afsluiter heerlijke verse vis eten.

Aankomst Nador

Aangekomen op de luchthaven van Nador/Aroui stapte we het vliegtuig uit, het was met 25 graden – heerlijk weer. Op zo’n moment zouden we meteen al wat langer in Marokko willen verblijven. 
Een touringcar stond  klaar om onze ééndaagse tour door Nador te starten. De eerste halte was het kantoor van ML Tours dat gelegen is in het centrum van Nador. Daar ontmoeten we de rest van het team van ML Tours. Er volgt een heerlijk Marokkaans ontbijt met msemmen, harcha, eieren, croissantjes, verse jus, koffie en nog veel meer. We moesten nog wel een gaatje vrijhouden voor de lunch die nog zou komen, werd ons medegedeeld.

#ilovemarokko

Marchica Med

Volgende halte was het Marchica project. Hier krijgen we uitleg en een rondleiding van de persvoorlichter. Het is het grootste project van Nador op dit moment. In 2010 is het van start gegaan. Het is de bedoeling dat in 2025 het gehele project wordt opgeleverd. Er is in totaal 200 miljoen Dirham geïnvesteerd mede door Koning Mohammed VI. In de lagune van de stad wordt er op dit moment hard gewerkt om zeven compleet nieuwe wijken te creëren met onder meer hotels, appartementen en andere vakantiegelegenheden zoals de grootste golfschool van Marokko, watersportfaciliteiten en havens voor luxe boten. De infrastructuur en de eerste delen van het project zijn klaar. Dit gehele project is opgezet om in de toekomst onder andere meer toeristen naar Nador te brengen.

#ilovemarokko

  één van de prachtige uitzichten vanuit een deel van het Marchica project

Restaurant Doha

Na de rondleiding in Marchica vertrekken we richting restaurant Doha, wat er niet ver vandaan ligt. Even bijkomen op de sedari (Marokkaanse bank) van de waanzinnig leuke dag. Uiteraard komen we niet alleen om te relaxen in het restaurant. We werden weer enorm verwend met veel eten.
Als voorgerecht kregen we een heerlijke vissensoep voorgeschoteld gevolgd door een Marokkaanse feestsalade. Daarna kwam er een heerlijk bord met verse vis. Kan ook niet anders. Als je in de havenplaats Nador bent, moet je vis eten. We eindigden de maaltijd met een heerlijk toetje. Na het eten was er op het terras van restaurant Doha nog even tijd om na te genieten van deze mooie dag. We hebben nog gauw even een klein blokje om gedaan. Helaas was het daarna weer hoog tijd om terug te keren naar huis.

#ilovemarokko

icon-play  ‘Als je in de havenplaats Nador bent, moet je vis eten’

Op de site van ML Tours kan je naar verschillende bestemmingen in Marokko voordelig een ticket boeken. Voor een geheel op maat verzorgde vakantie kun je terecht bij Tuana Holidays op www.tuanaholidays.nl. Ik heb mijn eerstvolgende vakantie naar Marokko in ieder geval al gepland. Jij ook?