Marokkaanse vrouw met kanker krijgt gezonde vierling

#ilovemarokko

Een 33-jarige vrouw uit de omgeving van Agadir heeft een gezonde vierling te wereld gezet. Hoewel een vierling al enigszins bijzonder is, wordt dit verhaal zelfs nog meer bijzonder: de vrouw lijdt namelijk al enige tijd aan de gevreesde ziekte kanker. Toch is het haar gelukt om de kinderen in goede gezondheid te wereld te brengen.

Zwangerschap gaat voor strijd tegen kanker

De ziekte werd ontdekt tijdens de diverse zwangerschapstesten. Een directe behandeling met chemotherapie bleek onmogelijk in de eerste fase van de zwangerschap. Daarop nam ze het besluit om de zwaarste behandelingen enige tijd uit te stellen, totdat ze met de baby’s in een iets veiligere haven kwam om de zware behandelingen te kunnen ondergaan. Voor de chemotherapie wendde de aanstaande moeder zich tot de Lalla Salma Cancer Center, de stichting van Koningin Lalla Salma.

Hulp nodig bij slopende strijd

De moeder maakt het naar omstandigheden goed. Wel hebben beide ouders met 4 kinderen en een slopende ziekte een flinke zorg aan hun hoofd. De vader liet aan de pers weten dat hij erg verheugd is met zijn 4 lieve kindjes. Toch wordt het financieel zwaar, voorspelt hij. Hij doet daarom een oproep aan de vrijgevige Marokkaan. Niet alleen de 4 kinderen moeten verzorgd worden, maar ook zijn zieke vrouw vraagt de nodige zorg. Wie het gezin daarom kan helpen, is welkom.