Marokkaans toneel in de Stadsschouwburg Amsterdam

#ilovemarokko

Regisseur Hicham Aljabari maakt burleske komedies waarin hij op humoristische wijze maatschappelijke kwesties aankaart. Woensdag 27 januari 2016 ontmoeten we in het Stadsschouwburg Amsterdam het echtpaar Mouna en Karim in het stuk ‘Miaadna Laacha’ (onze dinerafspraak).

Mouna en Karim dromen van een mooie toekomst en het gezin dat ze samen kunnen stichten. Karim is een toegewijde ambtenaar die wacht op een promotie. Maar voor Mouna gaat dat allemaal niet snel genoeg. Ze hebben meer inkomsten nodig want een gezin kost nou eenmaal heel veel geld.

#ilovemarokko

Miaadna Laacha is een coproductie van het Stadsschouwburg Amsterdam en Stadsschouwburg Utrecht. De voorstelling wordt Marokkaans gesproken en is met Nederlandse boventiteling. De regie is in handen van Hicham Aljabari. Dounia Boutazout, bekend van onder andere de Marokkaanse series Kenza F’Douar, Nayda F’Douar en Aziz Alhatab maakt ook onderdeel uit van de cast.

icon-info-circle Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ssba.nl.