Marokko door diverse organisaties uitgeroepen tot veilig land

#ilovemarokko

Jaarlijks maakt de Amerikaanse denktank Council on Foreign Relations (CFR) een overzicht van landen met wie de relatie tussen hen en de Verenigde Staten zorgelijk is. Zo staan o.a. landen als Afghanistan en Noord-Korea met stip op de lijst van zorgelijke relaties. Marokko komt helemaal niet voor op het lijstje.

Goed nieuws voor Marokko. Niet alleen politiek, maar ook om tal van andere redenen waaronder het toerisme. Een dergelijke status namens het CFR bevestigt de veilige situatie in het Noord-Afrikaanse land, wat al enige tijd door het land zelf wordt geroepen. De koning die vol inzet op het toerisme, heeft na de onrust in Parijs, extra maatregelen genomen om de veiligheid in het land. Dat om de toeristen een gerust en veilig gevoel te geven.

Organisaties bevestigen veilige status Marokko

De CFR baseert de veilige status van Marokko op statistische gegevens rondom de veiligheid afgelopen jaar. Zo kende het land geen aanslagen, is het land politiek stabiel en zijn de veiligheidsmaatregelen groot. De “goede cijfers” van het land worden eveneens onderbouwd door de Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken die het land onlangs uitriep tot het veiligste land in Noord-Afrika. Ook SOS International – die zich met name richt op ziekte en ongevallen tijdens het reizen in het buitenland – noemde Marokko een veilig land om te reizen. Tot slot was ook nog de Overseas Security Advisory Council (OSAC) in de Verenigde Staten zeer tevreden over Marokko als vakantieland, blijkt uit hun veiligheidsrapport. Hier lees je wat het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt over de situatie van het land.

Tijd om de onderbuikgevoelens los te laten en Marokko weer hoog op je bucket list te zetten. Het is meer dan de moeite waard om dit mystieke Noord-Afrikaanse land te voorzien van een inspirerend bezoek. Dat zeggen we natuurlijk vanuit dit ware gevoel: #ilovemarokko.