Marokko verkoopt een record aantal auto’s

#ilovemarokko

Niet alleen konden we het afgelopen jaar melden dat steeds meer autoproducenten zich settelen in Marokko, ook de stijging in verkoop van de autoverkoop toont aan dat de auto-industrie het goed doet in Marokko. Het land verkocht in 2015 nog nooit zoveel auto’s.

Van alle auto’s is Dacia het populairst in Marokko

Afgelopen jaar werden er ruim 130.000 auto’s verkocht in Marokko, wat een stijging inhield van maar liefst 8,1% ten opzicht van 2014. Vooral de maand december was een goede maand voor autoverkopers. Zo’n 17.300 auto’s rolden die maand de showrooms uit. Het merk met het grootste marktaandeel in Marokko is Dacia. Het Renault-kindje voorziet een kleine 28,5% van de Marokkanen van hun populaire verzameling autotypes.

Marokko populair als strategische locatie in Afrika

Afgelopen jaar werd bekend dat na Renault (met Dacia) en Citroën, ook de Peugeot-groep (PSA) een fabriek laat bouwen in Marokko. Het bedrijf gaf aan dat vanuit Marokko de Afrikaanse markt beter kon worden bediend. Marokko vaart wel bij de komst van dergelijke autofabrikanten, gezien de productie vele banen oplevert.