Stedentrips: Tanger

#ilovemarokko

Als je op zoek bent naar een stad die je nog volledig kan verrassen, durft Tanger die uitdaging wel met je aan. De meest noordelijk gelegen stad van en toegangspoort tot het continent Afrika geeft je zowel een inkijk in het Arabische als ook Spaanse verleden en heden.

Tanger is een mystieke en levendige stad. Op een één of andere manier trekt de stad en de regio mensen aan met een vrij of creatief beroep. Schrijvers, muzikanten, schilders en filosofe, ze voelen zich vaak thuis in Tanger. Er heerst dan ook een aangenaam en vrijgeestig sfeertje in deze stad.

Verborgen Parel

Tanger biedt een ideale basis om vooral de noordhoek van Marokko te ontdekken. Het is een beetje de verborgen parel als het gaat om stedelijke schoonheid. Vaak staat de stad in de schaduw van de bekende Keizersteden of verstopt het zich achter bekende (bad)plaatsen als Agadir en Casablanca.
Als het aan ons ligt, is die bescheidenheid verleden tijd.

Tanger is een prachtige stad die gelegen is in het meest noordelijke puntje van Afrika. Wie vanaf het vaste land van Spanje de oversteekt maakt, staat aan het begin van het Afrikaanse continent. Natuurlijk brengen we jou met het vliegtuig iets sneller aan land. In nog geen 3 uur sta je in een wereldstad met tal van schoonheden, terwijl je wordt omringd door de prachtige Arabische sfeer.

Niet overal trouwens, want in Tanger zijn nog veel invloeden terug te vinden van de Spaanse overheersing. De Spaanse invloeden, de fijne stranden, de moderne boulevard, de hoogbouw en de veelal aangename temperatuur geeft je een mediterraans gevoel. Het weer is soms wat verraderlijk. Tijdens onze winter kan het in Tanger nog wel eens fris zijn. Toch kan je vaker rekenen op de zon en vooral hier genieten van schitterende zonsondergangen.

Stad van Vrijdenkers

Tanger is een mystieke en levendige stad. Op een één of andere manier trekt de stad en de regio mensen aan met een vrij of creatief beroep. Schrijvers, muzikanten, schilders en filosofen, ze voelen zich vaak thuis in Tanger. Net als de Marokkaans-Nederlandse schrijver Abdelkader Benali zo blijkt uit dit interview. Er heerst dan ook een aangenaam en vrijgeestig sfeertje in deze stad.

Stad van Vrijdenkers

De Medina en de Grand Souk van Tanger zijn een bezoek meer dan waard. Hier vindt voor de Marokkaan het echte leven van alledag plaats. De winkeltjes en handeltjes op straat is een beleving op zich. En voor jou als toerist vind je hier vast erg leuke hebbedingetjes die je graag mee terug naar huis neemt. De Medina en Souk zijn vaak zo leuk, dat we juist hier in de levendigheid een aantal leuke riads (gasthuizen) voor je selecteerden. Daarover straks meer.

Asilah

Vanuit Tanger is nog veel meer te ontdekken. Zo ligt op een steenworp afstand de vissersplaats Asilah. Het dorpje staat ook wel bekend als het witte dorp, omdat de kasbah van deze stad voornamelijk bestaat uit wit geverfde huizen. Niet allemaal, want soms worden de witte muren door de prachtige diversiteit van straatkunst onderbroken.

De stad staat bekend om zijn kunstenaars die je op bijna alle hoeken van de smalle straatjes of in kleine ateliers hun kunst ziet tonen. Het is dan ook niet vreemd dat juist hier jaarlijks een groot kunstevenement plaatsvindt die bol staat van de straatartiesten. Dit stadje is overigens goed met de trein vanaf Tanger te bereiken. Bij aankomst in Asilah moet je nog een klein stukje door met de taxi.
Al met al kost het je zo’n € 7,50 p.p. per enkele reis.

#ilovemarokko

Wie van plan is Asilah met een huurauto te gaan bezoeken, raden we aan om de mystieke Grotten van Hercules te bezoeken. Deze bijzondere plek aan het water ligt precies gelegen op de plek waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar raken. De grotten zouden volgens het verhaal de rustplaats zijn van Hercules, nadat hij de 12 pittige opdrachten die hem waren opgelegd, had voltooid. Vaak kan je deze excursie ook lokaal boeken bij onze agent.

Chefchaouen

Even verderop ligt nog een andere bijzondere stad: Chefchaouen. Hier is niets wit, maar alles blauw en dus heeft de stad de bijnaam “de blauwe stad”. Dit kunstzinnige stadje ligt tegen de heuvels op gebouwd en is dan ook erg glooiend. Terwijl je door de blauwe straatjes wandelt, wisselen de winkeltjes van artistieke kunstenaars en handvaardige handelaars zich af. Veel handgemaakte spullen komen uit de directe regio van Chefchaouen. Aan de rand van de stad ligt een prachtige waterval.
Met een fijn zonnetje is het aan te raden om even je voeten onder te dompelen in het frisse bergwater.

Tanger is met zijn vrolijke boulevard, de stijlvolle restaurants en megamalls een moderne stad, die je via de Medina en Souk makkelijk mee terugneemt naar de Arabische en tevens Spaanse oudheid.
De gemoedelijke sfeer van de stad is aangenaam en qua ligging kan je alle kanten op om iets te kunnen zien en ontdekken.

#ilovemarokko

icon-location-arrow Boek nu vanaf EUR 230,- een leuke stedentrip naar Tanger. Tuana Holidays selecteerde voor jou de prettigste en voordeligste hotels en Riads. Klik hier, download gratis de brochure of ga naar tuanaholidays.com voor meer informatie en inspiratie.