Geld

De munteenheid van Marokko is de Dirham. Om Dirhams om te rekenen naar Euro moet je ongeveer 10% van de prijs in Dirhams halen. Zo is 100 Dirham ongeveer € 9.-, 1000 Dirham € 90.- en 10 Dirham ongeveer € 0,90.

Kan ik geld pinnen in Marokko?

Ja, dat kan. Veel banken beschikken over moderne pinapparaten. Vaak staan ze ook op de luchthavens of vind je ze in hotels. In de grote steden vind je vaak voldoende pinautomaten. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Maestro/Cirrus-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Regel via je internetaccount of bel ruim van te voren je bank op om toestemming te vragen voor gebruik buiten Europa. Zo kan je gebruik maken van je pinpas in Marokko.

Neem altijd cash mee voor onderweg

In kleine dorpen tref je zelden een pinautomaat. Het is dan hier ook niet mogelijk om aan geld te komen. Een logische tip is dan ook om voldoende cash mee te nemen. Zowel groot als in muntgeld. Iets als water heb je namelijk heel hard nodig onderweg. Water is vaak goedkoop, maar het wordt niet gewaardeerd als je dit vervolgens met groot geld wenst te betalen. Pinnen in dergelijke winkeltjes langs de weg is ook niet mogelijk. Wees dus enigszins voorbereid op de routes die je te wachten staan.