Erg Chebbi Dunes

#ilovemarokko

De Erg Chebbi Dunes zijn enorme zandduinen in de Marokkaanse Sahara. Deze zachte en grote zandduinen zijn een enorme trekpleister voor toeristen vanwege de spectaculaire zonsopgangen- en ondergangen. Sommige duinen zijn wel tot 150 meter hoog

Vlakbij bij de Chebbi Dunes is er een lokale toeristisch centrum genaamd Merzouga. Vanuit Merzouga kan onder andere per kameel, per quad of met 4×4 naar de Chebbi Dunes. Deze trip bezorgt je een prachtig uitzicht van de Chebbi Dunes.

Veel toeristen kiezen ervoor om te verblijven in één van de vele hotels die zich hebben gesetteld aan de voet van de duinen. Veel van deze hotels bieden ook de gelegenheid om in een tentenkamp te verblijven die verder in de woestijnduinen van Chebbi Dunes zijn gelegen. Meestal vertrek je dan vanaf het hotel per kameel onder begeleiding van lokale nomaden in de richting van het kamp. Dat gebeurt vaak op het einde van de dag als langzaam de avond valt. Je kunt dan tijdens je kamelentocht genieten van de zeer imposante zonsondergang.

De dag erna word je dan vaak weer bijtijds ontwaakt om met je kameel naar de duintoppen te reizen. Van de toppen heb je een prachtig uitzicht over de horizon, waar je na enige tijd langzaam de zon ziet opkomen. De zonsopgang en zonsondergang maakt van dit gebied dan ook een heuse toeristische trekpleister.

 Boek nu een vakantie naar Merzouga bij Tuana Holidays