Gorges du Dadès

#ilovemarokko

De Gorges du Dadès is een enorme kloof (gorge) dat gelegen is tussen de Atlasgebergte en Jbel Saghro, di net buiten de Atlasgebergte van Marokko vallen.
De Atlasgebergte en Anti-Atlasgebergte worden gescheiden door de Dades rivier. Er zijn hier prachtige vergezichten te bewonderen over dit natuurgebied.

In de omgeving van Gorges du Dadès vind je op grote hoogte het dorpje Tidrite. Hier is een heel leuk klein wegrestaurant gelegen met zeer vriendelijk personeel. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de kloof, de vallei en de rivier. Ook zijn er vele Kasbah’s boven de kloof, die zicht geven op deze rivier.

Als je weer wat meer naar de voet van de kloof rijdt, kan je een poging wagen om even pootje te boden in de rivier. Het water is erg verfrissend, omdat het oorspronkelijk vanaf de hoge koude bergtoppen komt. Een ervaring op zich.

Het gebied ligt kort van de route die gaat van de Gorges du Todra (Tinghir) naar Kalaat M’Gouna of omgekeerd.

 Boek nu een vakantie naar de Atlas bij Tuana Holidays