Gorges du Todra

#ilovemarokko

Gorges du Todra is een grote kloof in het oostelijke gedeelte van het Hoge Atlasgebergte, vlakbij de stad Tinghir (ook wel: Tinerhir). Deze grote kloof bevindt zich tussen twee gigantische rotswanden die van kleur veranderen. Dit beeld zorgt voor een absoluut spektakel en is een genot voor het oog.

De rotswanden gaan soms wel tot 300 meter hoog.  Veel mensen die op reis gaan naar Marokko brengen dan ook een bezoek aan Gorges du Todra Dit gebeurt vooral als ze naar het zuiden gaan en onderweg zijn op de ‘Weg van Duizend Kasbah’s’; een route van Erfoud naar Ouarzazate of omgekeerd. Door de kloof stroomt ook de rivier Dades.

Vaak is het mogelijk om – als je hier één van de guesthouses van Tinghir verblijft – met een gids van het guesthouse de omgeving te voet te ontdekken. Een aanrader. Vaak duurt de wandeling maar een goed uur. Net genoeg om via het bosgebied dichtbij de rotsformaties te komen of even met je voeten in de rivier te staan.

Tinghir is een relatief klein dorp, maar kent een goed aanbod van guesthouses en een aantal kleine restaurantjes. Ideaal voor een tussenstop op de lange zuidelijke routes.

 Boek nu een vakantie naar de Atlas bij Tuana Holidays