17-jarige Marokkaanse volgt haar droom als surfer

#ilovemarokko

Ze is een jonge moslima, pas 17 jaar en ze koestert een droom. Oumaima Erhali wil namelijk de wereld over reizen. En als het even kan, overal waar ze komt zoveel mogelijk surfen. Tevens droomt ze over een eigen surfclub.

In de documentaire Making Waves vertelt de jonge Oumaima Erhali hoe zij haar passie voor het surfen combineert met haar geloof. Voor haar is er geen twijfel mogelijk dat die combinatie bestaat. “Een moslim zijn komt vanuit het hart!”

Oumaima begon zich volledig te storten op het surfen nadat haar broer – een strandwacht in Rabat – om het leven kwam. Hij was helemaal weg van surfen. Toen na zijn dood de surfplank thuis tegen een muurtje stond wist Oumaima één ding zeker: haar broer zou willen dat hierop gesurft wordt.

“Surfen is voor mij als therapie. Altijd als ik ga surfen, dan denk ik terug aan mijn broer. Hij nam mij altijd mee naar het strand toen ik nog klein was! Maar alles wat ik nu kan, heb ik mezelf aangeleerd.”

Documentaire Making Waves

Inmiddels kan ze alleraardigst surfen. Hoe haar verhaal verder verloopt, vertelt ze zelf in de onderstaande documentaire Making Waves.

icon-instagram screenshot YouTube