Marokko is booming business

#ilovemarokko

Volgens de financiële en machtige dienstverlener Bloomberg is Marokko booming business. Tussen de landen die wereldwijd sterk economisch groeien, heeft Marokko zich in de top weten te nestelen.

Marokko moet weliswaar plaatsnemen achter een lijstje met namen als Zuid-Korea, Qatar, China, en de Verenigde Arabische Emiraten om er maar een paar te noemen, maar het laat tegelijkertijd grootmachten als Rusland en India ver achter zich. Marokko heeft echter niet de sterkst groeiende economie van heel Afrika. Die eer komt Zuid-Afrika toe, die het net wat beter doet. Om tot deze cijfers te komen gebruikt Bloomberg ook de data van organisaties als MSCI, FTSE, Standard & Poor’s en JP Morgan. Daarbij worden niet alleen naar de financiële vooruitgang gekeken, maar ook naar de politiek vooruitgang van landen.

In elk geval een mooie bevestiging voor Marokko, die aantonen dat de flinke investeringen van afgelopen jaren niet voor niets zijn geweest.

  Lucas Lemos