Tanger: beginpunt van de Marokkaanse Mediterranée

#ilovemarokko

Tanger is de meest noordelijke toegangspoort tot Marokko. Zowel ter land, ter zee als in de lucht. Deze havenstad wordt met de dag populairder bij de toeristen. Ook niet heel onlogisch, want in opdracht van Koning Mohammed VI is er alles aan gedaan om deze grote stad in het noorden een belangrijk centrum te maken voor het toerisme in dit deel van Marokko. We vertellen je dan ook graag over de bezienswaardigheden in Tanger en alles wat de stad erg aantrekkelijk maakt.

Marokkaanse stad met veel Spaanse invloeden

De stad is eeuwenlang in handen geweest van allerlei grootmachten. De Spaanse overheersing is in het noorden nog veel terug te zien in bepaalde bouwstijlen. Ook behoren stukken grond in het noordelijk deel van Marokko nog tot Spaans grondgebied. Veel Marokkanen zijn de Spaanse taal machtig. De aanwezigheid van de Spaanse invloeden geeft de noordkust een mediterraans sfeertje, terwijl je je tegelijkertijd toch echt in Marokko waant. Ook de voormalige aanwezigheid van de Fransen in Marokko blijft niet onopgemerkt. Het Frans is één van de belangrijkste handelstalen en wordt daarom door veel Marokkanen nog gesproken.

Tanger is een volwaardige stad met stranden, winkeltjes en nachtleven

Sinds 1684 is Tanger weer volledig in Marokkaanse handen. Tanger heeft tal van elementen die de stad voor toeristen erg aantrekkelijk maakt. Zo is Tanger in de eerste plaats een fijne stad voor een strandvakantie. De stad kent een aantal moderne hotels langs de mooie stranden. Daarnaast is de stad dusdanig groot dat er voldoende te beleven is in de avonduren. Tal van restaurants en winkeltjes plezieren de toeristen in de vooravond, terwijl Tanger voor de stapper ook een volwaardig nachtleven biedt.

Kleinschalige accommodaties bij locals in Tanger

Voor wie een “typische” strandvakantie niet hoeft, kan zich ervan ontdoen door in kleinere riads en dars te verblijven. Veelal in of nabij de oude medina bevinden zich tal van kleine huisjes die speciaal zijn ingericht en opgeknapt voor de moderne toeristen. Vooral voor diegene die zich liever willen waant in het mysterieuze en sprookjesachtige Marokko. In deze kleinschalige accommodaties sta je al snel in direct contact met de locals en begeef je je al gauw in het dagelijkse reilen en zeilen van de Marokkaan.

Bezienswaardigheden in Tanger en omgeving

Tanger biedt voor een ieder wat wils. Wie bovendien ook nog wat wil zien van de omgeving, kan uitwaaien naar tal van bezienswaardigheden in Tanger en de directe omgeving. Even een kleine greep uit de vele mogelijkheden. De grotten van Hercules zijn bijzonder en mysterieus. Volgens de legende zou de Griekse god Hercules in deze grotten nabij Tanger zijn rust hebben gevonden na het uitvoeren van 12 pittige opdrachten. Niet heel ver van Tanger gelegen ligt ook het plaatsje Chefchaouen. Het plaatsje typeert zich doordat de oude huisjes voorzien zijn van een blauw kleur. Het stadje is zeer idyllisch en romantisch en wordt dankzij haar kleur ook wel de “blauwe stad” genoemd.

De levendige straatjes in de Medina en de Grand Souk

Verdere bezienswaardigheden die Tanger zelf sieren is de eerdergenoemde Medina met tal van winkeltjes, handeltjes en sierlijke straatjes. Je waant je hier midden in het leven van menig Marokkaan. Als je toch bij de Medina bent, vergeet dan niet om ook de Grand Souk te bezoeken. Dit is een grote markt die eveneens bestaat uit vele smalle straatjes vol handel.

Tétouan; uit de drukte van Tanger maar toch dichtbij

Wie zich liever begeeft in de luwte, maar de levendigheid van een stad als Tanger toch wilt opzoeken, vindt een fijn alternatief in het hoger gelegen stadje Tétouan; een ware trekpleister vol bezienswaardigheden, een idyllische kern en toch op een steenworp afstand van de drukte, de gezelligheid en de stranden van Tanger. Voor de stranden hoef je echter niet naar de grote stad. Ook nabij Tétouan liggen fantastische stranden aan helderblauw water.