Marokkanen leren liever Engels dan Frans

#ilovemarokko

Bijna 86% van de Marokkaanse bevolking geeft liever de voorkeur op Engels te leren dan het Frans. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat is gedaan door de nieuwssite Hespress.
De overige 14% ziet liever niet dat Frans als tweede taal wordt vervangen door het Engels.

Het onderzoek werd gehouden onder meer dan 41.500 Marokkanen die Arabisch als eerste taal spreken. Als argumenten geven ze aan dat Engels veel meer kansen en aansluiting biedt met de internationale markt. Zeker op gebied van wetenschap, technologie en commercie zien de Marokkanen hun kansen op de wereldwijde arbeidsmarkt groeien als ze volwaardig Engels spreken. Het is volgens hen dan ook wenselijk dat de educatie zich meer op de Engelse taal oriënteert, dan op de Franse taal.

Ook steeds meer Marokkaanse officials en ondernemers pleiten voor de taalverandering. Zij zien graag dat de wereld met beter Engels overtuigd wordt om zaken te doen met Marokko. Van die visie raakt de Hoge Raad voor Onderwijs ook steeds meer overtuigd. Zij zijn één van de belangrijkste partijen in Marokko die in deze kwestie direct advies voor de taalveranderingen kunnen uitbrengen aan Koning Mohammed VI.