Soraya Benjelloun verovert plekje in Amerikaanse muziekindustrie

#ilovemarokko

De Nederlands Marokkaanse Soraya Benjelloun waagde een aantal jaren geleden een sprong in haar diepe om haar American Dream waar te maken. Ze liet huis, haard en familie achter om het helemaal te gaan maken in Amerika. Het ticket werd gekocht en droom ging mee: manager worden van de grootste artiesten in Amerika.

Van ticket naar eigen artiestenbureau

Benjelloun lijkt een netwerker pur sang. Al snel lukt het haar om voet aan de grond te krijgen in de muziekindustrie en niet veel later heeft ze genoeg kennis en kapitaal verzameld om een eerste aanzet te doen tot een eigen bedrijf. Benji Entertainment is een feit. Onder dit label contracteer ze de twee talentvolle artiesten Dimello en L’Giano. Het is dankzij de zakelijke bemoeienissen van Benjelloun dat beide artiesten in aanraking komen met de allergrootsten. Zo werkt L’Giano samen met Snoop Dogg en maken ze de hit ‘Girls Girls Girls’. Dimello nam het nummer ‘Lose Control’ op samen met French Montana.

Reportage over Soraya Benjelloun

In een paar jaar tijd staat het leven van Soraya Benjelloun helemaal op zijn kop. Van het nuchtere Nederland naar de hiphop en r&b jetset van de Verenigde Staten. Een reden voor videojournalist Margo de Haas om een bezoekje te brengen aan de Nederlands Marokkaanse. Een reportage over Soraya Benjelloun zie je hieronder.

De foto en de video zijn gemaakt door Margo de Haas