Marokko 58ste in de lijst van meest ‘krachtigste’ paspoorten

#ilovemarokko

De Marokkaanse paspoort is van de 73ste naar de 58ste plek gestegen op de paspoorten ranking van Arton Capital’s ‘Passport Index’.

Ranking

Arton capital is een financiële instelling die individuelen en families in staat wil stellen om wereldburgers te worden. Arton Capital heeft een ranking gemaakt van alle paspoorten in de wereld, gebaseerd op hoeveel landen er bezocht kunnen worden zonder visum of door het verkrijgen van een visum bij aankomst.

Marokko op de 58ste plek

Marokko is op de lijst van dit jaar op de 58ste plek terecht gekomen en deelt deze plaatst met Mongolië, Benin en Malawi. Landen als Tunesië, Saoedi-Arabië en Bahrein staan op de 57ste plek. Marokko heeft toegang tot 60 landen en gebieden wereldwijd, terwijl de Marokkaanse overheid burgers van 66 landen Marokko laat toetreden zonder visum.

Sterkste paspoorten

Sterk ontwikkelde landen met een sterke economie leiden de ranking. De paspoorten van de Verenigde Staten en Verenigde Koninkrijk delen gezamenlijk de eerst plek en geven beide 147 landen toegang tot het land zonder visum. Frankrijk, Zuid-Korea en Duitsland delen plek twee en geven toegang aan 145 landen. Ze worden gevolgd door Italië en Zweden die op plek drie staan en toegang geven aan 144 landen. Denemarken, Singapore, Finland, Japan, Luxemburg en Nederland staan op de vierde plek en geven toegang aan 142 landen zonder visum aanvraag.

Zwakste paspoorten

De zwakste paspoorten komen volgens de ranking uit de Salomonseilanden, Myanmar, Zuid-Sudan, Sao Tomé en Principe en de Palestijnse gebieden. Ze staan op de 80ste plaats en geven slechts toegang tot 20 landen zonder visum aanvraag.

Wil jij weten op welke plek andere landen staan? Bekijk dan de website van passportindex.