Marokko doet mee met ‘Wiki Loves Earth’

#ilovemarokko

Marokko zal dit jaar deelnemen aan de derde editie van Wiki Loves Earth, een internationaal natuurfotografie competitie dat is ontstaan in 2013 om de landschappen van Oekraïne te illustreren.

Internationale competitie

Het is in 2014 overgevlogen naar 15 landen in diverse regio’s van de wereld toen het officieel een internationale competitie werd.  Het doel is om de ontwikkeling van het natuurlijk erfgoed van het land aan te moedigen via Wikimedia-projecten, met name de encyclopedie en Wikimedia Commons Media. Marokko zal dit jaar voor het eerst deelnemen aan het event.

Iets leren

Iedereen is uitgenodigd om foto’s te maken van de natuur en deze te posten op www.wikilovesearth.org. Het event is een manier om de Marokkanen iets bij te leren over hun eigen natuurlijk erfgoed en om hiermee een band te creëren. Ook dient het om het publiek bekend te maken met de Wikimedia projecten. Vorig jaar waren er meer dan 70.000 foto’s geüpload van deelnemers uit 15 landen, waaronder Algerije, Brazilië en Duitsland.

Beste fotografen

Op nationaal niveau gaat de lokale jury de tien beste fotografen van Marokko kiezen. Deze finalisten zullen zich kwalificeren voor de tweede fase van de competitie. Hier zullen zij het opnemen tegen honderden andere foto’s van over de hele wereld in een internationale competitie. De internationale jury zal dan kiezen wie bij de beste fotografen horen in de wereldwijde competitie.