Marokko op 42ste plek internet-connectiviteit

#ilovemarokko

Marokko is uit 50 landen op de 42ste plek geëindigd voor internet-connectiviteit. Dit is gebleken uit een wereldwijde enquête dat is uitgevoerd door de Chinese netwerken firma Huawai.

Hoekstenen van connectiviteit

De enquête dat ook wel de Global Connectivity Index (GCI) wordt genoemd werd uitgebracht op de openingsdag van de Huawei’s Global Analyst bijeenkomst in Shenzhen, Zuid-China. Het Chinese bedrijf zegt dat het onderzoek op gebruik van ICT en digitale transformatie rekening heeft gehouden met vier elementen die als de hoekstenen van connectiviteit gelden: vraag, aanbod, ervaring en potentie.

ICT gegroeid tot productie-factor

De landen zijn naast de ranking ook beoordeeld op hoe ze op weg zijn naar een meer verbonden en gedigitaliseerde economie. ”De GCI laat zien dat 20 procent groei in de ICT-investeringen van een land ervoor zorgen dat het bruto binnenlandse product (BBP) per hoofd kan toenemen met 1 procent. Landen met een hogere GCI scoren dan ook een hoger BBP. De resultaten laten zien dat
ICT-technologie is uitgegroeid tot een nieuwe productie-factor die de economische transformatie van een land drijft. ” zegt voorzitter van Huawei Corporate Marketing, Kevin Zhangi.

#ilovemarokko

Connected World

Op nummer één staat de Verenigde staten met een GCI score van 85, gevolgd door Zweden, Singapore, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Marokko heeft dus de 42ste plek weten te bemachtigen met een score van 33. Verder zegt voorzitter van Huawei Corporate Marketing Kevin Zhangi; “De wereldwijde connectiviteit Index is niet alleen een ranglijst van landen. Wij zien het als een platform om samen te werken met beleidsmakers en om samen met leiders een nieuwe digitale economie te identificeren en creëren met als doel het opbouwen van een betere Connected World.” Voor meer informatie kan je terecht op de site van Huawai.