Recept voor in het weekend

#ilovemarokko

Deze week een recept om uit te proberen in het weekend. Overheerlijke broodjes gevuld met gehakt voor bij de lunch en verse Marokkaanse muntthee.

Het recept voor de overheerlijke broodjes met gehakt

Benodigdheden voor het deeg:

300 gram bloem
50 gram fijne griesmeel
1,5 theelepel gist
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
225 ml melk

Benodigdheden voor de vulling:

250 gram gehakt
2 uitjes
2 paprika’s
mespunt peper
halve theelepel zout
halve theelepel paprikapoeder
mespunt sambal (indien gewenst)
koriander
cheddar kaas

Bereiding gehakt:
Doe het gehakt in de pan, snij de uien en paprika fijn en voeg deze toe aan het gehakt. Bak dit samen goed door.

Voeg daarbij de paprikapoeder, zout, peper en sambal (indien gewenst) toe. Laat dit op een zacht vuurtje doorkoken. Als het eenmaal gaar is, doe het gehakt in een vergiet en laat al het vet uitlopen. Het gehakt moet helemaal afgekoeld zijn als jet het gaat vullen in de broodjes.

Bereiding voor het deeg:
Doe de bloem, griesmeel, zout, suiker en gist in een kom. Schenk daarna beetje bij beetje melk erbij en kneed het deeg.

Het moet een soepele deeg worden. Maak dan 6 bolletjes van de deeg. Leg ze op een schaal en laat het dan 15 minuten rusten. Bedek de schaal met huishoudfolie.

Nu kan je de broodjes vullen met gehakt. Neem een bolletje en druk het plat. Leg in het midden van de deeg een grote lepel met gehakt. Leg er een plakje cheddar kaas op. Neem de uiteinden van het deeg en maak het dicht. Zorg dat het gehakt er niet uitvalt. Als het deeg blijft plakken op het aanrecht of aan je vingers smeer het deeg dan in met olijfolie.

Laat de gevulde gehaktbroodjes nu een uur rijzen. Nu kan je de gevulde gehaktbroodjes afbakken. Neem een pizzapan en verwarm deze goed. Bak ze nu gaar, doe dit op een laag vuurtje anders wordt het deeg niet gaar. Nu kan je de broodjes eruit halen en smullen maar.

#ilovemarokko

Bereiding Marokkaanse Muntthee

Benodigdheden:

1 Marokkaanse theepot (barrad)
½ bosje munt bladeren (na3na3)
1 eetlepel gunpowder (chinese thee)
3 eetlepels suiker
kokend water

Bereidingswijze:

Breng het water aan de kook. Was de theepot met water en voeg dan een lepel gunpowder (chinese thee) toe. Was de muntbladeren en doe ze in de theepot, voeg er de 3 eetlepels suiker aan toe. Voeg het kokend water toe. Roer dit door elkaar. Leg de theepot op het fornuis en roer het een beetje door.

Haal de theepot nu van het fornuis en schenk de thee in een glas. Giet de thee in het glas weer terug in de theepot. Dit noemen ze (chahha). Nu kan je de thee weer in glazen schenken.

Giet de thee van een hoogte in de glazen. Dit zorgt voor een laagje schuim, ook wel bekend als kashkhousha.

*De gebruikte berrad heeft een ingebouwd filter, de groene thee en muntblaadjes komen daarom niet door de tuit van de thee. Voor degenen met een gewone pot, zorg ervoor dat je de munt en theeblaadjes niet in het glas giet.

#ilovemarokko

Volgende keer zal er weer een heerlijk recept komen.

Eet en drink smakelijk!