‘’Het leven biedt zoveel moois, daar moeten we gebruik van maken’’

#ilovemarokko

Vooral moeder van 2 kinderen, maar mateloos populair op social media met haar recepten en kookfilmpjes. Regelmatig steekt ze met alle liefde haar energie in projecten om geld en spullen in te zamelen voor de minderbedeelden in Marokko. Zahira Belqacemi is een powerwoman in hart en nieren.

“Ik haal mijn inspiratie uit carrièrevrouwen en heb enorm veel respect voor ze. Met name de alleenstaande moeders. Zij zijn naast hun carrière ook nog bezig met het huishouden, een groot gedeelte van de opvoeding van de kinderen en alles wat erbij komt kijken. Dit zijn vrouwen die sterk in hun schoenen staan.

Ik haal graag het uiterste uit mijn leven, want het biedt ons zoveel moois en daar moeten we gebruik van maken. Ik hoop in de toekomst daarom een eigen bedrijf te hebben. Ik zou de Marokkaanse ondernemers dan ook mee willen geven, dat zij door moeten gaan met wat ze doen. Blijf jezelf verbeteren en vernieuwen. Doe wat je leuk vindt en zorg ervoor dat je een eigen mening hebt.”

Mijn Marokko

“Marokko is mijn vaderland en dat zal altijd zo blijven. Mijn ouders komen uit Oujda en als ik daar ben ruik ik alle geuren, zie ik alle kleuren en krijg ik er een warm, gezellig, gastvrij en ‘mooi weer’-gevoel van. Het is een land waar je van alles tegenkomt, van rijk naar arm, van traditioneel naar supermodern, verschillende dialecten en tradities. Dit siert Marokko enorm. Marokko is rijk aan cultuur en traditie, maar ook aan een moderne cultuur. Als ik een dagje naar de souk ga, dan kom ik met tassen vol terug. Maar ik kan er ook lekker winkelen in een supermoderne shopping centre. Ik kan steden bezoeken en veel monumenten uit de geschiedenis bewonderen, maar een dagje de natuur in kan ook! Watervallen bekijken, een dagje zee, een dagje Sahara, kamelen rijden of de bergen in, het kan allemaal in Marokko! Daarom is Marokko de ideale vakantiebestemming.”

#ilovemarokko

Ideale vakantiestad

“Ik zou de mensen die Marokko een bezoek gaan brengen adviseren om naar de dorpen en natuurgebieden te gaan. Proef de natuur en cultuur! Ouarzazate, Marrakech, Fez, Meknes, Hoceima en Agadir en omgeving. Persoonlijk heb ik mijn leukste ervaring opgedaan bij de watervallen in Ourika. Het is prachtig om te zien en als je de berg opklimt, vind je aan beide kanten hele simpele rustplaatsen. Hier kun je verse thee en een heerlijke tajine bestellen met kruiden uit die streek.
Terwijl je daar ligt te loungen hoor je de watervallen. Erg rustgevend.

De ideale vakantiestad van Marokko is Marrakech en de omheen liggende dorpjes. Het is ‘The Place To Be’ voor jong en oud en heeft voor iedereen wat te bieden. Het is een stad waar de combinatie, modern en traditioneel goed samen gaan. Denk aan de oude riads die van binnen modern ingericht zijn of de moderne restaurants waar men een traditioneel gerecht kan bestellen.”

Ik mis vooral het verse eten en de kruiden in Marokko als ik eenmaal weer thuis ben. Ik vind alles in Nederland best flauw smaken. Ik heb daarom ook altijd verse Marokkaanse kruiden in huis, zodat ik toch een vleugje Marokko kan presenteren aan mijn gezin en gasten. Voor de mensen die Marokko nog niet kennen: ga er absoluut een keer heen. Er gaat een nieuwe wereld voor u open.”

icon-link  Ontdek meer over Zahira op haar beroemde Facebookpagina ‘Zahira Bel’.