Peugeot wil Afrikaanse markt veroveren vanuit Marokko

#ilovemarokko - Peugeot - Marokko

Het Franse autobedrijf Peugeot heeft er maar liefst € 557 miljoen voor over om een fabriek te gaan bouwen in Marokko. De fabriek zal worden gebouwd in Ameur Seflia, dat gelegen is in de provincie Kenitra. Vanuit deze fabriek moeten auto’s van de band rollen in de B- en C-segment. 

In eerste instantie mikt Peugeot op een kleine 100.000 auto’s per jaar, die bestemd zullen zijn voor de Marokkaanse markt. Vanaf 2019 zullen de eerste wagens geleverd moeten worden. Toch denkt Peugeot dat de investering in Marokko verder gaat dan alleen dit land. Zo verwacht het land heel Afrika te kunnen overtuigen van hun automobielen. De fabriek is dan ook in staat om bij een grote vraag de productie op te schroeven naar 200.000 auto’s op jaarbasis.

Peugeot stak vorige week hun ambities met betrekking tot de Afrikaanse markt bij het ondertekenen van de overeenkomst met Marokko dan ook niet onder stoelen of banken: “We willen rond 2025 hier 1 miljoen auto’s verkopen.”