Uitslag poll: het lekkerste eten vind je in Tanger

#ilovemarokko

Afgelopen periode hebben we aan de lezers van #ilovemarokko gevraagd waar je het lekkerste kunt eten. Oké, eerlijk is eerlijk: we gaven je slechts de keuze uit Tanger, Essaouira, Meknes en Marrakech. Van die 4 plaatsen bleek toch enigszins verrassend Tanger de grote winnaar en bleef Marrakech daar ver achter.

Maar liefst 52% verkoos Tanger als lekkerste culinaire hotspot boven Meknes (24%), Marrakech (15%) en Essaouira (9%). Aan de poll deden 112 stemmers mee.

Waar kan je écht het lekkerste eten in Marokko?

Nu begrijpen we heel goed dat je misschien wel steden als Casablanca, Fez of Ouarzazate had willen noemen. Of de steden die vaak wordt bezocht door de Marokkaanse Nederlander. Denk aan plaatsen als Al Hoceima, Nador of Oujda. En zo kan je er ongetwijfeld nog een aantal noemen (Asilah, Chefchaouen, Agadir enz.). Laten we je daarom de vraag nog een keer stellen, maar dan als open vraag: in welke Marokkaanse plaats vind je het lekkerste eten?

Wat moet je absoluut eten als je naar Marokko gaat?

Plaats onder dit bericht jouw ideale eettip. Van alle goede tips maken we over een tijdje weer een lijstje. Zo heb je alle culinaire hotspots van Marokko straks duidelijk op een rij. In het midden van deze pagina staat trouwens ook weer een nieuwe poll. Straks weten we weliswaar waar je écht het lekkerste kunt eten in Marokko, maar dan is de vraag nog: wat moet je absoluut proeven als je naar Marokko gaat? Praat met ons mee en deel jouw beste Marokko-ervaringen.