Hilton opent dit jaar hotel in Tanger

Hilton - Tanger - #ilovemarokko

Het ontgaat investeerders niet dat er met volle support van de koning volop wordt geïnvesteerd om van Noord-Marokko meer en meer een toeristenoord te maken. Langzaam maar zeker ontwikkelen steeds meer plaatsjes zich tot heuse badplaatsen en ontstaan er op diverse plekken aanleghavens voor plezierjachten. 

Toerisme in Tanger volop in ontwikkeling

Ook de grootste stad in het noorden – Tanger – is volop in ontwikkeling. Een volledig vernieuwde haven moet straks niet alleen de toeristen ontvangen die oversteken vanuit Spanje, maar ook plaats bieden aan grote cruiseschepen die volle ladingen “stedentrippers” aan wal zullen gaan zetten. Dat Tanger via de zee en de lucht steeds makkelijker bereikbaarder wordt en toeristisch helemaal opbloeit, zorgt inmiddels al voor een flinke toename aan toerisme. Bovendien is Tanger ook nog eens een toegankelijke stad met een ruim aanbod aan cultuur, vertier en historie.

Twee Hilton’s en groot winkelcentrum in aanbouw

Niet zo gek dus dat ook de grote hotelketen Hilton de havenstad Tanger heeft ontdekt. De keten opent eind dit jaar zijn eerste vleugel genaamd Hilton Garden Inn Tangier. Dit 5-sterren gedeelte telt straks 320 kamers en bevindt zich in  Tanger City Center, het economisch hart van Tanger. Pal naast dit hotel bouwt Hilton ook zijn tweede hotel genaamd Hilton Hotel & Residences. Dit gedeelte zal de 4-sterren status krijgen en zal beschikking hebben over nog eens 180 kamers. De twee hotels zullen worden gescheiden door een modern overdekt winkelcentrum, die tevens de grootste wordt van Tanger. Uiteraard biedt de komst van Hilton als ook het winkelcentrum volop werkgelegenheid. Hilton is voor zijn eerste hotel sinds dit weekend begonnen met het werven van personeel. Er kan dus gesolliciteerd worden.