“Together we make a change. We Care for Morocco, We Care for Atlas”

#ilovemarokko

“Er zijn genoeg mensen die anderen in nood willen helpen. Ze willen zelf dat contact maken en die arm van troost kunnen bieden. Maar hoe komen ze in contact met die mensen? Waar vinden ze de tijd in hun drukke bestaan?“Deze zelfde groep mensen maken, logisch ook, ieder jaar tijd vrij om hun vakantiedagen op te nemen en dan willen ze wat van de wereld gaan zien, ontspannen en bijkomen. Waarom maken we geen combinatie van deze twee zaken?” Dat is de vraag die Sabah Zarrouy, projectleidster van Stichting Wish2Care, stelde aan Marokko-specialist flyML en reisorganisatie ByRocco.

Uit de sleur

“We leven in een drukke maatschappij waar veel mensen al geen tijd hebben voor elkaar. Een baan die de helft van je tijd opschrokt. Je huishouden, familie en kennissenkring die ook recht hebben op die weinige uren die je hebt. Als er een gaatje overblijft dan moet je die inplannen om je klusjes af te maken of wat uren te sporten of ontspanning. Als je eindelijk je vrije dagen in kan plannen, wil je maar één ding: Vakantie en uit de sleur van het dagelijks leven. Je hebt nog een passie wat je graag zou willen doen maar het komt er maar niet van. De beelden die je ziet van behoeftige mensen op televisie en social media raken je. Wat zou je graag zelf een hand van hulp willen uitreiken maar het is weer die tijd en de ruimte die dit voor je belemmeren. Om alsnog te kunnen helpen, steun je maar een stichting die de mensen wel helpen kan.”

#ilovemarokko

Zelf meemaken

“Wij zijn een non-profit stichting die nu drie jaar bestaat. Wij bestaan uit vrijwilligers die zich inzetten voor een ander in nood. Wij hebben geen kantoor en doen niet aan reclame (behalve als iemand dat sponsort). Iedere vrijwilliger werkt vanuit huis en sommige vanuit hun eigen onderneming. Zit er een gezin zonder boodschappen door financiële nood? Dan doen ze boodschappen of halen ze wat uit hun keukenkastjes om dit met het gezin te delen. Hebben mensen geen primaire middelen als dekens, matrassen, huisraad of kleding? Dan doen ze hetzelfde. Iedere vrijwilliger zet zijn netwerk in om de mensen in nood bij te kunnen staan. Veel van deze vrijwilligers willen ook graag zelf de ervaring meemaken tijdens de projecten die de stichting ook uitvoert in Marokko.”

Rondreis

Together we make a change. We Care for Morocco, We Care for Atlas. In samenwerking met flyML en byRocco organiseert stichting Wish2Care 16 oktober 2015 de eerste rondreis van 10 dagen. Over 3 dagen vertrekt de vrijwilligersgroep naar de Atlas in Marokko. Daar zullen ze de meest behoeftigen voorzien van hulp voordat de winter begint.

“Door de hoeveel grote aanmeldingen staat er ook een volgende trip in april/ mei 2016 gepland. De deelnemers staan te popelen om als vrijwilliger het mooiste mee te kunnen maken, de voldoening van geven aan een ander die minder heeft en ze genieten van de pauze uit hun drukke bestaan. ByRocco doet de trip tegen kostprijs, dus zijn geen commerciële inkomsten voor hen aan verworven. flyML/ ML Tours B.V. sponsort het project door 200 kilo extra aan bagage aan te bieden. We hebben er zin in.”

Meer informatie: https://www.facebook.com/stichtingwish2care?