Oud Marokkaans paspoort niet langer geldig

#ilovemarokko

Sinds deze week is het niet meer mogelijk om met een oud Marokkaans paspoort te reizen.
Dit meldde het Ministerie van Buitenlandse zaken in een verklaring. Een oud Marokkaans paspoort is te herkennen aan de handgeschreven personalia.

Marokko introduceerde in 2008 elektronische identiteitskaarten en paspoorten waarin biometrische gegevens zijn opgenomen, omdat de internationale luchtvaartorganisatie ICAO dat vanaf 2015 verplicht stelt.

Oud Marokkaans paspoort moet vervangen worden door biometrisch paspoort

De mensen die in nog in bezit zijn van een oud Marokkaans paspoort worden verzocht zo snel mogelijk een biometrische paspoort aanvragen bij het consulaat. Tevens is vanaf 31 december 2015 ook de oude Marokkaanse ID-kaart niet meer geldig.

Ga voor meer informatie naar de Ambassade van Marokko in Nederland.