Marokkaanse marine krijgt nieuwe patrouilleschepen

#ilovemarokko

De Marokkaanse marine krijgt binnenkort vijf snelle patrouilleschepen erbij. Het zijn de interceptors 1.503 vessels die gebruikt zullen worden tegen smokkelaars, piraten en terroristen. Deze schepen kunnen een snelheid bereiken van 100 kilometer per uur.

Nederlandse scheepsbouwer krijgt vaker bestelling van Marokkaanse marine

Het is niet de eerste keer dat de uit Nederland afkomstige scheepsbouwer Damen Shipyards de opdracht krijgt voor het bouwen van schepen voor de mariniers uit Marokko. Pas geleden kreeg het bedrijf ook opdracht om twee andere schepen te leveren. De in totaal 5 bestelde interceptors worden in de Turkse stad Alanya gebouwd.

De belangstelling voor de interceptors heeft te maken met de groeiende internationale veiligheidsproblemen.

icon-info damen.com