Wetenschapper Rachid Yazami maakt snelle ladende chip

#ilovemarokko

De Marokkaanse wetenschapper Rachid Yazami heeft een chip bedacht die een smartphone, tablet of elektrische auto in tien minuten kan opladen. Naast het opladen van de apparaten waarschuwt de chip ook voor mogelijk brandgevaar.

Rachid Yazami blij met duurzame uitvinding

Samen met andere wetenschappers is de chip ontwikkeld bij de Nanyang Technoligical University (NTU) in Singapore. Het heeft vijf jaar gekost om de chip te ontwikkelen en eind 2016 zullen de chips verkocht worden. “Het is mijn visie voor de toekomst dat elke batterij deze chip zal dragen. Dat moet het risico op brand in batterijen van elektronisch toestellen en elektrische wagens verkleinen. En dat terwijl hun levensduur juist wordt verlengd.”

De chip die eind 2016 klaar is, kan alleen nog gebruikt worden voor de smartphones.
De wetenschappers zijn druk bezig om een chip te ontwikkelen voor onder andere elektrische auto’s.

icon-info ibtimes.co.uk