De 5 leukste Riads van Marrakech

Marrakech staat bekend om zijn prachtige accommodaties. Ze kent tal van eenvoudige tot zeer luxe hotels, gelegen dichtbij het drukke leven of juist in alle rust er iets vandaan. Daarnaast is de stad gevuld met adembenemende Riads. Het verblijf in een Riad is vaak erg persoonlijk – de heer of vrouw des huizes staat continu voor je klaar om je helemaal thuis te voelen.
Deze “huizen” zijn vaak zeer familiair en enorm gastvrij.

Wat is een Riad

Een Riad (Arabisch: رياض) is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin of binnenplaats die in het oude stadsgedeelte is gelegen. Het woord Riad komt uit het Arabisch “ryad” en betekent tuin. In de centrale tuin van traditionele Riads zijn er vaak planten, bomen en dikwijls een fontein te vinden. De muren van Riads worden versierd met tadelaktpleister en zellige-tegels, gewoonlijk met Arabische mozaiq kalligrafie, met citaten uit de Koran.

#ilovemarokko selecteerde in samenwerking met Tuana Holidays speciaal voor jou de 5 leukste (en voordeligste) Riads in Marrakech. Hier ben je echt te gast. Combineer het verblijf met een leuke stedentrip of rondreis in Marokko. 

1. Riad Katia

Dit Riad ligt op een steenworp van de levendige Medina. Achter de muren van dit hotel vind je echter de serene rust. De Riad heeft een gemeenschappelijke lobby voorzien van gratis wifi. Daarnaast heeft dit knusse riad een klein buitenzwembad en een heerlijk zonneterras op het dak. De kamers van deze Riad zijn modern en stijlvol en hebben alleen eigen badkamer met douche en toilet. In de ochtend wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd met heerlijke lokale lekkernijen. Andere maaltijden zijn in overleg met de eigenaar tegen een meerprijs mogelijk. Deze kleinschalige accommodatie heeft maar 4 kamers.

#ilovemarokkoRiad

2. Riad Ker Saada

Deze kleurrijke Riad ligt naast het meest beroemde eetplein van heel Marokko: Djemaa el Fna.
Daar niet ver vandaan is ook de schitterende Koutoubia-moskee. Zodra je in deze riad binnenkomt sta je in een mooie ontvangsthal van een typisch Marokkaans huis. Dit huis beschikt over een fijne gemeubileerde patio en heeft een evenzo fijn dakterras waar je heerlijk kunt zonnen.

De kamers van deze Riad zijn kleurrijk en sfeervol en hebben allen een eigen badkamer met douche en toilet. Zowel op de kamer als in het hele Riad is wifi aanwezig. Elke ochtend staat je een heerlijk ontbijt te wachten. Deze kleinschalige accommodatie heeft maar 5 kamers.

#ilovemarokko

3. Riad el Bellar

Riad el Bellar ligt op loopafstand van de gezellige en levendige Medina, als ook het grote plein Djemaa el Fna. Achter de prachtige entreedeur tref je een gemoedelijke lobby die je meteen tot rus laat komen. Je vindt hier tevens een leuke woonkamer met TV waar je met andere gasten gebruik van kunt maken. Boven op dak is nog een dakterras. Heerlijk om te zonnen of ‘s avonds in alle rust nog even naar de sterren te kijken. De kamers zijn sfeervol ingericht met typisch Marokkaanse details. De kamer heeft een eigen douche en toilet. In de ochtend wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd. In de accommodatie is gratis wifi.

#ilovemarokko

4. Riad Teranga

Dit schitterende Riad ligt in het hart van de Medina pal tegenover de fontein Sidi Ben Slimane. Rondom het hotel tref je de levendigheid van de gezellige handel. Op loopafstand vind je Djemaa el Fna. Eenmaal binnen word je omgeven door de vele mooie tegeltjes die de typische Marokkaanse bouwstijl vertegenwoordigt. De mooie lobby, een prettige eetzaal en een fijn dakterras maken van deze Riad een fijn thuis voor de dagen dat je hier te gast bent.
De kamers zijn modern en gemoedelijk ingericht. Je beschikt over een eigen douche en toilet. Bovendien kan je in de hele accommodatie genieten van gratis wifi. Elke dag word je een heerlijk ontbijt geserveerd. Nog enkele leuke details: dit Riad organiseert graag een theeceremonie gepaard met een proeverij. Tevens werken ze samen een spa iets verderop, waarvan je tegen een kleine meerprijs jezelf heerlijk kunt verwennen.

#ilovemarokko

5. Riad Al Tainam

In het hart van de Medina ligt dit zeer gemoedelijke Riad. De Riad bevindt zich op loopafstand van gezellige trekpleisters als Djemaa el Fna en de souks. Op het dakterras bevinden zich ligbedjes om te zonnebaden, terwijl beneden verfrissing gezocht kan worden in een klein zwembad.

De kamers zijn van alle nodige gemakken voorzien. Het heeft een eigen douche en toilet, wifi en airco. Elke ochtend kan je aanschuiven voor een heerlijk ontbijt met Marokkaanse lekkernijen. Ook kan je hier tegen een kleine vergoeding een schoonheidsbehandeling ondergaan. Een fijn Riad voor lichaam en geest dus, terwijl je ook zo de vrolijke hectiek van Marrakech in handbereik hebt. Welkom in het sprookje van 1.001 nachten.

#ilovemarokko

icon-tablet Kijk voor meer informatie op: www.tuanaholidays.nl