De Koningssteden van Marokko

#ilovemarokko

De vier Koningssteden van Marokko (Fes, Marrakech, Meknes en Rabat) worden zo genoemd omdat ze allen ooit hoofdstad van het land waren.
Het zijn steden in Marokko die ooit door machthebbers tot hoofdstad zijn uitgeroepen. Hier hadden ze namelijk ook een residentie. Het zijn echter ook plaatsen die veel te bieden hebben op cultureel gebied en trekken daarom jaarlijks vele toeristen.

Rabat

Rabat is één van de vier Koningssteden van Marokko en tevens hoofdstad van Marokko, met vele historische monumenten en buitengewone bezienswaardigheden. Na de havenstad Casablanca is Rabat de grootste en modernste stad van Marokko. H een leuke, kleurrijke medina en indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Tour Hassan en het Mausoleum van Mohammed V en de Kasbah Oudaya, een heerlijke stukje oude stad van waar u een mooi uitzicht heeft over zee en de monding van de rivier. De stad heeft vele exotische tuinen en interessante musea, die voorwerpen uit het Romeinse rijk laten zien. Iedereen die Rabat bezoekt is gefascineerd door deze stad met haar stadspoorten, magnifieke moskeeën, kleine straatjes en steegjes, souks en markten.

#ilovemarokko

Fez

Fes was de eerste hoofdstad van Marokko en werd in het begin van de negende eeuw gesticht door Moulay Idriss II, en dus de oudste koningsstad. De medina is een doolhof van smalle straatjes en steegjes waar gemotoriseerd verkeer verboden is. Zware spullen worden er door ezels vervoerd.
In het centrum van de medina bevinden zich leerlooierijen waar huiden nog op een traditionele wijze worden gelooid en geverfd. De stank die dat met zich meebrengt zorgt er voor dat veel toeristen met een takje mint dicht bij de neus rondlopen. Naast de leerlooierijen trekken ook oude ambachten, zoals het vervaardigen van tapijten en aardewerk, veel toeristen aan en ook het grote aantal moskeeën trekt veel bezoekers.

#ilovemarokko

Marrakech

Marrakech is misschien wel de bekendste stad van Marokko. De naam Marokko is afgeleid van Marrakech. Zo gesloten en geheimzinnig als Fes is, zo open en uitbundig is Marrakech. De medina van Marrakech is de grootste van Marokko en wordt door een stadsmuur met een totale lengte van 19 kilometer omgeven. Op enkele plaatsen zijn die muren twee meter dik en bereiken een hoogte van negen meter. In het centrum van de medina ontstaat elke avond een bonte mengeling van eetstalletjes en acrobaten, dansers, slangenbezweerders, verhalenvertellers en waarzeggers op het grote plein de Djema el-Fna. Dit plein behoort ook tot de Werelderfgoederen van UNESCO.

#ilovemarokko

Meknes

Het is vooral de stad van Moulay Ismael, een tijdgenoot van Lodewijk XIV, waarmee hij ook bevriend was. Moulay Ismael wilde van Meknes het Versailles van Marokko maken. Hij was echter een erg gewelddadige koning en toen hij uiteindelijk de macht kwijtraakte namen Berberstammen wraak en vernietigden veel van zijn paleizen. Dat wil niet zeggen dat Meknes niet de moeite van een bezoek waard is, integendeel. De stad heeft nog altijd indrukwekkende monumenten, zoals het Mausoleum van Moulay Ismael, de prachtige poort Bab al Mansour en een authentieke, levendige medina.

#ilovemarokko

#ilovemarokko

icon-location-arrow Ontdek met Tuana Holidays de Koningssteden van Marokko: een kleurrijke vakantie voor al je zintuigen. Boek nu een rondreis van 8 dagen vanaf €499,- p.p, incl. retourvlucht vanuit Amsterdam, transfers, traditioneel ontbijt en diner, een reisgids en entree voor alle excursies. Ga je mee? Kijk op tuanaholidays.nl.